Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Nagacevschi acuză guvernarea de presiuni asupra judecătorilor

9 feb. 2022,, 16:25   Politică
2742 0

Viceprimarul capitalei, Fadei Nagacevschi acuză guvernarea de presiuni asupra judecătorilor de la Curtea de Apel Chișinău pentru a respinge cererea Primăriei de chemare în judecată a Guvernului, după ce ANRE a aprobat tariful majorat la gaz cu efect retroactiv.

Executivul neagă acuzațiile și spune că declarațiile lui Nagacevschi sunt false, transmite Noi.md cu referire la tv6.md.

Pe pagina sa de Facebook, Fadei Nagacevschi a scris că „Guvernul ne șantajează cu riscul deconectării de la serviciul de alimentarea cu gaze naturale și energie electrică, dacă soluția lor pică, în loc să caute soluții legale. Nu știu cum va acționa instanța, ce soluție va lua, dar guvernanții sper să se ocupe mai puțin cu ”dominarea”, să manifeste înțelepciune și să caute soluții echitabile și conforme legii. Dacă zvonurile despre presiuni asupra justiției sunt adevărate, dar eu cred că este așa, atunci ședință publică la subiect, cu participarea presei și a tuturor celor interesați, este cu atât mai mult necesară”, spune viceprimarul, care, în aceeași postare, și-a exprimat speranța că instanța va avea capacitatea de a acționa independent și de a analiza bine consecințele soluției ce și-o asumă.

Am încercat să obținem un comentariu de la Guvern. Purtătorul de cuvânt al instituției, Anastasia Taburceanu ne-a scris într-un mesaj că ”aceste declarații sunt un fals și Guvernul nu va comenta declarații false”.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?