Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Nagacevschi a comentat sentința în cazul lui Botnari

11 sep. 2020,, 23:45   Politică
3387 3

„Sînt convins că pe acest caz încă nu a fost pus punct”. Asta spune ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi despre decizia de condamnare a fostului șef SIS, Vasile Botnari la plata unei amenzi de 88 de mii de lei în dosarul expulzării celor șapte profesori turci, în anul 2018.

„Vă comunic că, pe cazul profesorilor turci noi vom evalua situația juridică prin prisma Convenției CEDO.

Totodată vreau să notez, fără a intra în fondul cauzei, deoarece îmi depășește competențele: – Pedeapsa se stabilește de instanța de judecată, – Acuzarea este reprezentată de procurori, care au independență procesuală”, a scris ministrul Justiției, transmite tv8.md.

Nagacevschi a mai subliniat că este „conștient de faptul că soluția a deranjat societatea”.

„Totuși, justiția se face în instanța de judecată, așa prevede legea și să comentezi fondul fără a cunoaște detalii este prematur”, a mai menționat Fadei Nagacevschi.


Amintim că fostul șef SIS, Vasile Botnari s-a ales doar cu o amendă de 88 de mii de lei în dosarul expulzării profesorilor turci. Potrivit deciziei Judecătoriei Buiucani, Botnari este privat și de dreptul de a ocupa o funcție publică în următorii cinci ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?