X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

N-o distrugeți pe Maia Sandu, domnule Ambasador!

13 mai. 2020,, 05:00   Politică
15875 24

Experții politici, observatorii și cetățenii de rînd continuă să fie surprinși de poziția ciudată a liderului PAS Maia Sandu, fost prim-ministru, care în discursurile ei înflăcărate își exprimă îngrijorarea pentru țară și cetățenii săi, dar în practică îi înșeală în sens direct și figurat.

Aici nu e vorba despre plecarea ei promptă din guvern în toamna trecută, lucru pe care nici măcar adepții și colegii ei din blocul ACUM nu l-au înțeles, întrebîndu-se de ce Maia Sandu a renunțat la puterea, care a căzut pe neașteptate asupra ei și putea fi folosită pentru a-și arăta capacitatea de a ajuta cetățenii.

Acum, Maia Sandu declară cu voce tare că țara se află într-o situație dificilă, Guvernul Chicu nu poate ajuta cetățenii, țara trebuie salvată, iar ea și adepții ei din PAS doresc să ajute la redresarea situației. Cu toate acestea, în practică, Maia Sandu face totul pentru a înrăutăți situația. În special, acest lucru este confirmat și de recentul caz cu blocarea din motive neînsemnate a creditului rus în valoare de 200 de milioane de euro, de care țara a avut nevoie atît de strîngentă.

Aceste mijloace obținute din Rusia în condiții favorabile într-o perioada de criză dificilă trebuia să acopere o parte din deficitul bugetar și să asigure plata salariilor, pensiilor, prestațiilor sociale, precum și investițiile în dezvoltarea infrastructurii.

Mai mult, din ultimele discursuri ale Maiei Sandu se poate concluziona că PAS este dispusă să se unească chiar cu Șor și finul lui Plahotniuc – Candu - ca să revenă la putere. Aceasta este Maia care a declarat în mod repetat că locul lui Plahotniuc, Șor și al complicilor lor (inclusiv Candu) este în închisoare. A declarat, după cum ni se pare, sincer. Cu toate acestea, de multe ori sinceritatea politicienilor moldoveni se confruntă cu ordinele nu întotdeauna clare ale străinilor influenți care îi întrețin pe acești politicieni.


Există un stat străin puternic și există Ambasadorii acestui stat, datorită intrigilor și lipsei de scrupule în alegerea mijloacelor ale cărora, această țară își pierde rapid influența în lume. Avem și noi un Ambasador care, după cum ni se pare, nu a înțeles pînă la urmă care sînt adevăratele interese ale Statelor Unite în țara noastră, dar care are sarcina de a-l destitui Dodon. Așa că o împinge pe Maia în brațele criminalilor și ale escrocilor adunați sub acoperirea Parlamentului. Aparent, Platforma DA, nu este pregătită pentru „alianța cu diavolul”.

Stimate domnule Ambasador, nu o distrugeți pe Maia, dați-i o șansă de a rămîne un politician principial și onest în ochii alegătorilor săi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?