Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

N. Eșanu: "CSS nu are un mecanism care să asigure executarea deciziilor"

29 ian. 2021,, 14:20   Politică
2462 1

Consiliul Suprem de Securitate (CSS) este un organ consultativ și nu are un mecanism care să asigure executarea deciziilor.

Declarația a fost făcută de Nicolae Eșanu în cadrul emisiunii Cabinetul din Umbră de la postul Jurnal TV. Fostul secretar de stat pe probleme juridice în Guvernul Filip a menționat că în Consiliul Suprem de securitate se pun prea multe speranțe.

"Am impresia că se ridică prea mult ștacheta așteptărilor. Noi trebuie să ne uităm în lege, în care se spune foarte clar că CSS este un organ consultativ. Deci, a aștepta ca CSS să aibă posibilitatea legală de a schimba cumva lucrurile, nu merită.

Desigur, Consiliul este conceput astfel încît să unească persoanele care dețin funcții importante în stat, care își cunosc responsabilitatea și factorii de decizie. Dacă un ministrul va merge la Consiliul Suprem de securitate și va vota, el va face ceva, dar CSS însuși nu are un mecanism care să asigure respectarea deciziilor. Da, acest lucru este absolut anormal atunci cînd se ia decizia CSS, dar nu se respectă", a menționat Nicolae Eșanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?