Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Mureșan: „Republica Moldova este la fel de importantă ca Ucraina”

4 mai. 2022,, 13:30   Politică
2525 0

Europarlamentarul Siegfried Mureşan a declarat că Republica Moldova trebuie să aibă parte de acelaşi tratament ca Ucraina în negocierile de aderare la UE. Potrivit acestuia, de la începutul războiului, Comisia Europeană a trimis 150 de milioane de euro la Chişinău, iar în aşteptare mai sînt încă 61 de milioane.

„Tot ceea ce UE oferă Ucrainei trebuie să ofere şi Republicii Moldova. Pentru siguranţa UE, Republica Moldova este la fel de importantă ca Ucraina. De la începutul războiului, Republica Moldova a acţionat în spirit european: oamenii şi-au deschis casele pentru refugiaţi şi autorităţile au luat toate măsurile ca peste 440.000 de refugiaţi să fie bine trataţi. De aceea, în rezoluţia pe care o vom adopta în această săptămînă, obiectivul meu este să folosim pentru Republica Moldova exact aceleaşi cuvinte, exact acelaşi limbaj ca în formularea folosită pentru Ucraina în rezoluţia adoptată de Parlamentul European în luna martie”, a declarat Mureșan potrivit news.ro.

„De la începutul războiului, am reuşit să punem la dispoziţia Republicii Moldova 150 de milioane de euro asistenţă macrofinanciară, iar Comisia Europeană a propus acordarea a încă 53 de milioane de euro suport bugetar – bani care să meargă direct în bugetul de stat şi să poată fi folosiţi acolo unde autorităţile consideră necesar... Republica Moldova este ţara din UE cu cel mai mic venit al oamenilor. În plus, mulţi cetăţeni moldoveni au acasă refugiaţi din Ucraina, deci cu atît mai mult au nevoie de ajutor”, a mai precizat Siegfried Mureşan.

Europalrmaentarul a precizat că este foarte important cațara noastră să primească asistenţă pentru a putea parcurge pașii de aderare la UE.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?