X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Mureșan: „Orice facem pentru Ucraina, să facem și pentru R. Moldova”

2 feb. 2023,, 16:00   Politică
2671 0

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a declarat în cadrul dezbaterii în pregătirea Summit-ului UE – Ucraina, ce are loc în Parlamentul European, că Uniunea Europeană (UE) trebuie să aplice principiul conform căruia orice face pentru Ucraina să facă și pentru Republica Moldova.

„Am văzut cu toții anul acesta că putem să trăim în siguranță și stabilitate în interiorul granițelor Uniunii Europene doar dacă suntem înconjurați în vecinătatea estică de țări care sunt în siguranță, stabile, în care este pace. Lupta pe care oamenii din Ucraina o duc este de asemenea lupta noastră. Sprijinirea Ucrainei este lucrul corect de făcut. Este, de asemenea, în interesul fundamental al Uniunii Europene să sprijine Ucraina. Am făcut multe anul acesta și cred că putem să fim mândri de ceea ce am făcut în ceea ce privește sancțiunile și sprijinul financiar. Cele 18 miliarde de euro propuse de Comisia Europeană vor ajuta statul ucrainean să funcționeze anul acesta, să permită spitalelor și școlilor să funcționeze, să plătească salariile și pensiile”, a declarat Mureșan.

Totodată, europarlamentarul român a punctat ce ar trebui să mai facă UE pentru a ajuta Ucraina să fie mai aproape de proiectele europene, transmite Noi.md cu referire la Replicamedia.md.

„Am făcut multe, dar mai sunt multe de făcut. Trebuie să facem mai mult din punct de vedere al sancțiunilor, să acordăm sprijin financiar atât cât este nevoie și să ne asigurăm că, încă înainte ca aderarea la Uniunea Europeană să fie posibilă, aducem Ucraina mai aproape de proiectele europene. Integrarea în Piața Unică va ajuta Ucraina și ne va ajuta și pe noi”, a menționat el.

Deputatul european a remarcat că trebuie să aplicăm „principiul conform căruia orice facem pentru Ucraina să facem și pentru Republica Moldova.”

3
0
0
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?