Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Muravschi: "Prezența forțelor de menținere a păcii în Transnistria poate fi tratată în două moduri"

3 iun. 2022,, 14:15   Politică
6203 0

Prezența forțelor de menținere a păcii în Transnistria poate fi tratată în două moduri, deoarece, pe de o parte, ele deja de 30 de ani nu permit apariția situațiilor de conflict, iar pe de altă parte, am dorit ca Chișinăul și Tiraspolul să găsească un limbaj comun și ca aceste forțe de menținere a păcii, după ce și-au îndeplinit misiunea, să părăsească teritoriul Moldovei.

Această opinie a fost exprimată de expertul independent, fostul viceprim-ministru, ex-ministru al Economiei al Republicii Moldova, Alexandr Muravschi într-un interviu acordat Sputnik Moldova, relatează Noi.md.

"Desigur, sper că majoritatea cetățenilor Moldovei și-ar dori să nu existe această graniță pe Nistru, nici condiționată, nici necondiționată. Să nu existe forțe de menținere a păcii, deoarece prezența forțelor de menținere a păcii pe teritoriul țării este o dovadă a existenței unui conflict. Și cu toții ne-am dori ca acest conflict să se termine în cele din urmă. Dar, pe de altă parte, există realitatea și înțelegem perfect rolul acestor pacificatori, de ce sau apărut", a spus el.

"Și trebuie să spun sincer că, în multe privințe, faptul că nu am avut un conflict fierbinte de aproape 30 de ani și există ceea ce se numește conflict înghețat, se datorează și prezenței forțelor de menținere a păcii. Prin urmare, acest lucru poate fi tratat în două moduri. Pe de o parte, înțelegem că într-o oarecare măsură țin sub control "capetele fierbinți" care există atît pe malul stîng, cît și pe cel drept și nu permit să apară situații de conflict acut și, pe de altă parte, vreau să găsim în sfîrșit un limbaj comun, astfel încît aceste forțe de menținere a păcii, după ce își vor îndeplini misiunea, să părăsească teritoriul nostru", a subliniat Alexandr Muravschi.

8
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?