X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Muravschi: Există nuanțe în orice democrație

8 aug. 2019,, 17:30   Politică
3436 2

Deputatul blocului ACUM, Dumitru Alaiba, le-a explicat socialiștilor bine ce este democrația, dar există şi nuanțe în orice democrație și trebuie respectate regulile nescrise ale eticii cooperării. Și dacă stimatul deputat nu înţelege acest lucru, atunci fie nu înțelege ce este etica, fie are probleme de ordin intelectual.

Această opinie a fost exprimată de fostul viceprim-ministru, fostul ministru al Economiei Moldovei, în prezent expert independent Alexandru Muravschi, care a comentat declarația deputatului ACUM, Dumitru Alaiba, care, răspunzînd criticilor la adresa blocului ACUM din partea socialiștilor, a remarcat că „democrația este întotdeauna haotică, oamenii liberi au opinii diferite, pe care ei sunt în drept să le exprime public, ei nu sînt întotdeauna de acord între ei, insistă asupra propriilor păreri”, relatează Noi.md.


„Ce bravi este. Ce bine le-a explicat socialiștilor ce înseamnă o democrație. Totuşi, există nuanțe în orice democrație. Un om liber este întotdeauna liber în dreptul său de a-și exprima opinia, chiar contrar opiniei altora. Dar, dacă acest om liber a acceptat să încheie vreo alianță cu alte persoane libere, aceasta înseamnă că și-a asumat anumite obligații. Și una dintre aceste obligații este să nu te opui partenerilor tăi, cel puțin atîta timp cît problema nu este discutată cu aceștia. Acest lucru nu trebuie să fie neapărat formalizat ca o clauză dintr-un acord de cooperare. Aceasta o implică reguli nescrise de etică a cooperării. Și dacă stimatul deputat nu înțelege acest lucru, atunci fie nu înțelege ce este etica, fie are probleme de ordin intelectual. Deși, ca om liber într-o țară liberă, poate anunța că părăsește coaliția și, după aceea, poate spune orice, oricînd și oricui, fără să-i pese de reacţia foștilor săi parteneri”, a scris Alexandru Muravschi pe pagina sa de pe rețeaua de socializare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?