Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Muravschi: „Este trist că decizia UE cu privire la Republica Moldova a fost luată pe fundalul unei politici înverșunate anti-ruse”

27 iun. 2022,, 17:00   Politică
2946 0

Este dezamăgitor faptul că decizia Uniunii Europene de a acorda Moldovei statutul de candidat la aderarea la UE a fost luată atunci cînd toate evenimentele au loc pe baza unei politici înverșunate anti-ruse.

Această opinie a fost exprimată de fostul viceprim-ministru, ex-ministru al Economiei al Moldovei, iar acum expert independent, Alexandru Muravschi, vorbind în emisiunea „Главный вопрос” cu Iulia Fedorova de la postul de televiziune NTV Moldova, relatează Noi. md.

"Vedem că acum are loc o mare confruntare. Și acesta nu este doar un conflict între Ucraina și Rusia. Acesta este un conflict între Rusia și, nu este un secret pentru nimeni, Statele Unite, în lupta pentru hegemonie, pentru încălcarea hegemoniei unice a Statelor Unite și Europa care li s-a alăturat care sprijină și îndeplinește tot ce vine din partea SUA. Și acesta a fost unul dintre factorii decisivi în accelerarea acestui proces. Uniunea Europeană, de parcă îi demonstrează Rusiei că Ucraina nu este singură și că includerea acesteia în membrana Uniunii Europene parcă ar spune Rusiei “părăsește pretențiile tale, deoarece este deja pe orbita noastră”. Și aceasta creează condițiile prealabile pentru negocierile cu Rusia că acum luăm Ucraina sub protecția noastră mai puternic și, prin urmare, este necesar să oprim războiul”, a spus Alexandru Muravschi.

În același timp, el a atras atenția asupra faptului că mulți analiști au remarcat că cu doar cîteva zile înainte de această decizie a UE, trei lideri ai celor mai mari trei state membre UE: Franța, Italia și Germania, cărora li s-a alăturat președintele Romîniei, a vizitat Kievul și, conform informațiilor disponibile de la mulți analiști, una dintre problemele care s-a discutat acolo a fost, ca să spunem așa, o cerere, o dorință, o cerere insistentă din partea acestor lideri către președintele Ucrainei că, chipurile, obținerea de c[tre Ucraina a statutului de candidat în aceste condiții implică faptul că Ucraina va face tot posibilul să negocieze cu Rusia și chiar să accepte termenii acesteia cu privire la o serie de concesii teritoriale, în special regiunile Lugansk și Donețk și închiderea chestiunii Crimeei.

„Dacă acest lucru a avut loc cu adevărat, a existat o astfel de conversație și o astfel de cerere, atunci este evident că aceasta multe explică”, a subliniat Alexandru Muravschi.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?