COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1042)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6578(+9)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6728

Munteanu: PAS nu a chemat PPDA la discuții, privind crearea noului guvern

22 iul. 09:15   Politică
1713 2

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) nu a invitat niciun reprezentant al Platformei DA la negocieri privind o eventuală participare la actul guvernării.

Fostul vicepreședinte al formațiunii, Igor Munteanu, se arată sceptic că PAS va veni cu astfel de propuneri atît către formațiunea sa, cît și către ceilalți actori politici, transmite Noi.md cu referire la IPN.

După ce mai mulți agricultori din țară au expediat o scrisoare președintei Maia Sandu prin care cer examinarea candidaturii lui Alexandru Slusari la funcția de ministru al Agriculturii, reprezentanții Platformei DA spun că nimeni din formațiunea lor nu a fost abordat de către PAS.

„Nici eu, nici colegii mei nu am primit niciun fel de apropo-uri, nu am fost invitați să discutăm astfel de subiecte și bănuiesc că nici nu ar avea sens. Atît de multă putere investită într-un singur partid creează senzația că poate decide singur, unilateral, evitînd situațiile în care ar trebui să negocieze cu alți actori politici, mai ales că acești actori au rămas în afara liniei de demarcare”, a spus Igor Munteanu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Potrivit lui Igor Munteanu, deficitul de cadre ar reprezenta o provocare pentru noua guvernare, în contextul în care vicepreședinții PAS au anunțat că urmează o amplă curățare a sistemului.


„Oricare partid, luat individual, nu are suficiente cadre sau persoane cu experiență care să completeze vacuumul instituțional existent în Republica Moldova. Am auzit și apelul fruntașilor PAS către diaspora de a reveni la vatră. Puțini vor veni, pentru că salariile sînt puțin atractive, este și o instabilitate politică. Din acest motiv, PAS va trebui să mizeze, în special, pe cei din interiorul țării ”, a spus Igor Munteanu.

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr a obținut 1,45% din voturi. După scrutin, președintele și vicepreședinții formațiunii și-au dat demisia, iar noua conducere ar urma să fie aleasă la data de 5 septembrie în timpul Congresului partidului.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽