Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Motivul pentru care fracțiunea Platforma DA a sesizat Procuratura Generală

9 noi. 2020,, 12:46   Politică
4774 4

Deputații Fracțiunii Platforma DA au sesizat Procuratura Generală și Ministerul Afacerilor Interne pentru investigarea activității de gestionare a lacurilor.

Anunțul a fost făcut de deputatul Dinu Plîngău, care a susținut, astăzi, o conferință de presă cu tema „Neregulile depistate în gestionarea bazinelor acvatice din Republica Moldova”.

Deputatul Platforma DA a menționat că a fost sesizat de un grup de primari din raionul Edineț în legătură cu ilegalitățile care se comit în gestionarea bazinelor acvatice din raion. În sesizarea primarilor se spune că agentul economic S.A. ,,Victoria” ar gestiona în mod ilegal peste 680 h de bazine acvatice din raion și, contrar prevederilor legale, accesul la apă pentru agricultori și pentru localnici este interzis. Mai mult ca atît, în satul Tîrnova din raionul Edineț, au fost multiple cazuri cînd localnicii au fost agresați fizic de așa-numiții paznici, care nu permit accesul nimănui la iazul din sat.

Dinu Plîngău a trimis mai multe interpelări către instituțiile statului pentru a fi verificată legalitatea gestionării apelor.

”Majoritatea răspunsurilor sînt că bazinele acvatice se află în gestiunea statului. Un răspuns mai interesant l-am primit de la APP, prin care, deși se recunoaște că bazinele acvatice sînt bunuri indivizibile, în baza unui Certificat de o proveniență dubioasă emis de către Comitetul executiv al Sovietului de deputați ai nordului din raionul Edineț, prin care a fost permisă arendarea a 17 iazuri din raion”, a precizat deputatul.


În context, Dinu Plîngău a anunțat că deputații din Fracțiunea Platforma DA au pregătit un proiect de lege privind gestionarea bazinelor acvatice și urmează să îl transmită primarilor care se confruntă cu această problemă. Totodată, deputații Fracțiunii Platforma DA au solicitat prezența lui Ghenadie Țepordei, directorul Agenției Proprietății Publice, mîine, ora 10.00, la Parlament, care să ofere răspunsuri la o serie de întrebări pe marginea acestui subiect.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?