Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Motivul din care Chicu nu a reuşit să discute cu Blocul ACUM

14 noi. 2019,, 11:41   Politică
4289 0

Deputaţii Blocului ACUM nu au discutat cu Ion Chicu, candidatul desemnat pentru funcţia de prim-ministru.

„Nu este candidatul cu care am putea discuta. Totul este un show. El are misiunea clara de a mătura calea lui Dodon spre alegerile prezidenţiale. Chicu nici nu a venit, nici nu a discutat”, a susţinut Igor Grosu.

„Ceea ce a făcut Dodon ieri, desemnînd candidatul la funcţia prim-ministru, este o încălcare vădită a articolului 11 şi 13 din legea cu privire la Guvern” a declarat Litvinenco, scrie ZdG.

Ion Chicu, desemnat ieri, 13 noiembrie, de președintele R. Moldova, Igor Dodon, în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, cere astăzi, 14 noiembrie, votul de încredere al Parlamentului de la Chișinău pentru învestirea noului Guvern.

O cerere în acest sens a fost introdusă pe ordinea de zi a ședinței plenare de astăzi.


Astfel, în 16 ore de la desemnarea lui Chicu în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, acesta a selectat candidații pentru fotoliile de miniștri și a întocmit programul de guvernare. Asta deși, candidatul desemnat avea 17 zile la dispoziție pentru a prezenta lista de miniștri și programul de activitate.

Miercuri, 13 noiembrie, după consultările cu fracțiunile parlamentare, președintele R. Moldova, Igor Dodon, l-a desemnat pe consilierul prezidențial în domeniul juridic şi relaţiilor instituţionale, Ion Chicu, candidat la funcția de prim-ministru.

Decizia vine după ce, în cadrul consultărilor, membrii blocului ACUM au declarat ca fracțiunea lor nu va înainta și nu va accepta o altă candidatură la funcția de prim-ministru decît ce a liderului PAS, Maia Sandu.

Democrații au declarat că nu vor face nicio coaliție de guvernare cu niciun partid, însă ar putea susține candidatura înaintată de Dodon la funcția de prim-ministru, doar dacă aceasta va include în programul de guvernare proiecte sociale propuse de PDM.

Guvernul condus de Maia Sandu a fost demis marți, 12 noiembrie. Moțiunea de cenzură depusă de socialiști a trecut de Parlamentul de la Chișinău cu voturile democraților. În total, au votat 63 de deputați din PSRM și PD.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?