X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Moțiunea simplă împotriva lui Sergiu Litvinenco, respinsă de Parlament

24 noi. 2022,, 17:38   Politică
3092 1

Moțiunea simplă asupra activității ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, a fost respinsă de Parlament.

Pentru demiterea lui Litvinenco au votat doar 25 de deputați ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, număr insuficient de voturi.

De la tribuna Parlamentului, Sergiu Litvinenco a criticat opoziția și moțiunea înaintată de fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), menționînd că deputații din opoziție nu respectă democrația, ci doar o distrug.

„Un grup de hoți care vrea să scape de pușcărie a depus o moțiune simplă. Sigur o moțiune este un instrument al democrație, voi însă nu respectați democrația, voi le folosiți pentru a o distruge.

Doar în haos și în întuneric aceste grupări de hoți vor putea să scape de pușcărie.


Pe șefii acestor grupări îi cunosc toți - Plahotniuc, Șor, Platon, Andronachi care stau ascunși în afara țării. Acești deputați nu sînt altceva decît instrumente ale hoților fugari, ei au făcut moțiuni și vor să oprească ceea ce așteaptă o țară întreagă de foarte multă vreme - o țară întreagă eliberată de hoți.

Șor, Plahotniuc, Platon și Andronachi nu reprezintă nicidecum Republica Moldova”, a declarat ministrul Justiției.

La ședința trecută a Parlamentului, Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au înaintat o moțiune simplă asupra politicilor desfășurate de ministerul Justiție în domeniul justiției. Asta după ce acum două săptămîni, în spațiul public au apărut pretinse conversații a ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, după ce canulul său de Telegram a fost spart.

2
0
0
1
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?