X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Moscova: "UE încearcă să pregătească Moldova pentru confruntarea cu Rusia"

26 mai. 2023,, 11:45   Politică
2869 0

Uniunea Europeană încearcă să pregătească Moldova pentru confruntarea cu Moscova și nici măcar nu ascunde atitudinea anti-rusă a misiunii lor civile în țară.

Despre acest lucru a declarat viceministrul rus de Externe, Mihail Galuzin, într-un interviu pentru RIA Novosti.

"Vedem că atunci cînd au luat decizia de a crea o altă structură de teren în spațiul post-sovietic, Uniunea Europeană a fost ghidată de motive geopolitice. UE încearcă să consolideze cursul prooccidental urmărit de actuala conducere a Republicii Moldova, să pregătească țara pentru confruntarea cu Rusia, ignorînd interesele și stările de spirit ale populației. Atitudinea anti-rusă a noii prezență a UE nici măcar nu se ascunde", a spus diplomatul rus.

Potrivit lui Galuzin, sub sloganul luptei împotriva "amenințărilor hibride, interferenței informaționale străine", în țară va fi impusă "cenzură deschisă, vor fi introduse "valori" occidentale, iar tot ce este rus va fi șters".

"Ne amintim bine la ce a dus o astfel de politică în Ucraina", a adăugat el.

"Avînd în vedere caracterul radical schimbat al Uniunii Europene, care s-a transformat într-un instrument geopolitic al Statelor Unite și NATO, este puțin probabil ca noua prezență în Moldova să contribuie la stabilizarea situației din țară", a conchis viceministrul de Externe.

La sfîrșitul lunii mai, Consiliul UE și-a lansat misiunea civilă de parteneriat privind securitatea Moldova. Scopul misiunii, potrivit documentului, este de a ajuta autoritățile în consolidarea capacității lor de a lupta împotriva amenințărilor hibride, inclusiv securitatea cibernetică, și de a contracara manipularea și implicarea informațiilor străine.

17
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?