COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 323 469(+1787)   TRATAȚI 302 147     DECESE 7386(+40 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7669

Moscova respectă rezultatele alegerilor de la Chișinău

13 iul. 07:24   Politică
2106 0

Rusia a urmărit îndeaproape pregătirea și organizarea alegerilor anticipate pentru Parlamentul Republicii Moldova, care au avut loc pe 11 iulie anul acesta.

Observatorii ruși au făcut parte din misiunile de monitorizare ale Adunării Interparlamentare CSI, Comitetului Executiv CSI, Adunării Parlamentare a Uniunii Belarusului și Rusiei, precum și OSCE / ODIHR.

În perioada preelectorală, Ministerul rus de Externe și-a exprimat în repetate rînduri regretul cu privire la faptele de ingerință externă în procesele politice interne moldovenești care au avut loc din partea Statelor Unite, a Uniunii Europene și a statelor membre.

Cu toate acestea, partea rusă respectă rezultatele alegerilor și se așteaptă ca acestea să contribuie la armonia interetnică în societatea moldovenească.

“Ne confirmăm disponibilitatea de a dezvolta o cooperare multilaterală cu noul Parlament și Guvernul Republicii Moldova.


Sperăm pentru implementarea consecventă a acordurilor și acordurilor ruso-moldovenești existente, precum și pentru participarea activă continuă a Republicii Moldova la procesele de integrare în spațiul CSI.

Sîntem gata să interacționăm cu toate forțele politice moldovenești care vizează consolidarea legăturilor dintre țările și popoarele noastre.

Sîntem convinși că natura prietenească a relațiilor dintre Rusia și Moldova răspunde intereselor fundamentale ale concetățenilor noștri, care sînt legați de o istorie comună, de legături spirituale, culturale și umanitare strînse”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova, oficial, prin intermediul unui comunicat de presă.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽