COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Monopol de stat asupra importului și vînzărilor de carburanți. Cui aparține inițiativa

13 oct. 10:28   Politică
1601 0

Fracțiunea Partidului Șor propune instituirea monopolului de stat asupra importului și vînzărilor de carburanți.

În cadrul unui briefing de presă la Parlament, deputata Marina Tauber a declarat că fracțiunea va veni cu un proiect care prevede crearea unui grup de lucru pentru elaborarea cadrului normativ.

Aleasa poporului a precizat că această inițiativă a fost lansată anterior de către deputatul aflat în căutare Ilan Șor și că una dintre principalele priorități constă în faptul că autoritățile vor putea stabili direct prețurile pentru benzină și motorină, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

„Statul va avea drept exclusiv de a importa carburanții pe care îi vor furniza companiilor petroliere care dețin stații de alimentare. În acest fel, se va putea verifica ușor care este supra-prețul pe care acestea îl impun și profitul pe care îl obțin, după comercializarea la pompă”, a declarat Marina Tauber.

Președinta fracțiunii Șor a adăugat că în conformitate cu acest proiect, statul își va putea crea propriul lanț de benzinării, care vor vinde carburanți la prețuri mai mici decît cele pe care le avem în prezent.


Menționăm că Agenția Națională pentru Reglementare Energetică a stabilit pentru benzină prețul maxim de comercializare de 21 de lei și 26 de bani, iar pentru motorină, 18 lei și 21 de bani.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X