Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Moldovenilor care au interdicția de a intra în Rusia, le va fi anulată cu o condiție

25 noi. 2018,, 14:32   Politică
8014 8

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întîlnit ieri, la Moscova moldovenii plecați în Federația Rusă.

„Am comunicat celor prezenți că în timpul recentei întîlniri cu președintele Federației Ruse, am ajuns la un acord foarte important care vizează 148 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova, care au încălcat articolul 26, aliniatele 4 și 8 ale Legii federale „Despre ieșirea de pe teritoriul Federației Ruse și intrarea pe teritoriul Federației Ruse”, precum și alți 13 mii de cetățeni ai Republicii Moldova, care au încălcat articolul 27, aliniatele 12, 13 și 14 ale aceleiași Legi”, scrie Igor Dodon într-o postare pe pagina sa de facebook.

Șeful statului a spus că interdicția de a intra pe teritoriul Federației Ruse, impusă acestor categorii de cetățeni ai Moldovei, va fi anulată în cazul în care aceștia vor părăsi teritoriul Federației Ruse nu mai tîrziu de 1 februarie 2019 și vor reveni pe teritoriul Federației Ruse nu mai devreme de 15 martie 2019.

”La îndeplinirea acestor condiții, pe lîngă anularea interdicției de a intra în țară, va începe curgerea noului termen al șederii legale a cetățeanului Moldovei pe teritoriul Federației Ruse”, scrie președintele.

În postarea sa, Dodon mai scrie că a discutat și despre „necesitatea deschiderii unui număr mai mare de secţii de votare pe teritoriul Federaţiei Ruse”. Astfel Dodon susține că ar trebui să fie deschise cel puțin 150 de secţii de votare în Federația Rusă.


„Dat fiind faptul că anul viitor va fi declarat Anul Moldovei în Federația Rusă, am făcut un apel către președinții de asociații din Diasporă cu propunerea ca aceștia să elaboreze un plan de activități privind celebrarea anului respectiv. Am reiterat faptul că voi depune și în continuare eforturi, astfel ca relațiile moldo-ruse să se dezvolte în beneficiul ambelor popoare”, a conchis Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?