Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Moldovenii nu vor adera prea curînd la UE. Opinie

22 iun. 17:30   Politică
8157

Acordarea statutului de țară candidat nu înseamnă imediat aderarea la Uniunea Europeană, iar Moldova nu va adera în curînd la UE.

Această opinie a fost exprimată de deputatul PCRM, Grigore Novac, în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune.

El a subliniat că Turcia este candidată de mai bine de 20 de ani, iar multe alte țări așteaptă la coadă mai bine de 10-15 ani. Novac este sigur că Moldova și Ucraina nu vor fi o excepție, relatează aif.md.

Socialistul a amintit că, pentru a adera la UE, Republica Moldova trebuie să îndeplinească multe condiții. Una dintre ele este îmbunătățirea sistemului judiciar, dar țara noastră "șchiopătează" foarte mult la acest capitol. Grigori Novac este sceptic cu privire la viitoarea reuniune a Consiliului Europei.

"Moldova va primi statutul de candidat în candidați. Cu siguranță nu va exista o aderare în perioada acestei guvernări și, în general, în viitorul apropiat nu va fi. Suveran în Republica Moldova este poporul și el trebuie să decidă dacă avem sau nu nevoie de UE, dacă trebuie să aderăm sau nu, dacă împărtășim aceste valori sau nu", a rezumat deputatul PSRM.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав