X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldovenii, îndemnaţi să iasă la vot şi să facă o alegere corectă (VIDEO)

1 feb. 2019,, 12:40   Politică
2492 6

Numărătoarea inversă a început! Mai puţin de o lună a mai rămas pînă la alegerile parlamentare din acest an.

Cu această ocazie, A.O. Urmașii lui Ștefan și A.O. Guvernul Tinerilor din Republica Moldova au organizat o conferinţă de presă prin care i-au îndemnat pe moldoveni să iasă la vot în data de 24 februarie şi să facă o alegere corectă.

Preşedintele mişcării „Urmaşii lui Ştefan”, Dumitru Roibu, a sfătuit fiecare cetăţean în parte să voteze pentru o schimbare în bine, nu pentru promisiuni false sau cadouri electorale, să se informeze bine despre candidatul pe care intenţionează să-l aleagă, ca, într-un final, să aibă un vot raţional.

„Mulţi dintre candidaţi vor face totul posibil să cîştige doar ca să se îmbogăţească. Este o ruşine cînd ieşi şi declari că nu există popor moldovenesc. Mulţi au fantezii bolnave. Sper că în urma alegerilor situaţia se va schimba. Cred că aceşti deputati care declară că Moldova nu există sau că nu trebuie să existe, trebuie scoşi din cursa electorală”, a declarat Roibu.

Organizatorii conferinţei de astăzi au îndemnat în mod special tinerii să iasă la vot şi să opteze pentru o Moldovă care va avea relaţii atît cu Estul, cît şi cu Vestul. Să nu se lase manipulaţi de cadouri electorale sau promisiuni false, care vor fi uitate de candidaţi odată ajunşi în locul mult visat şi să voteze independent şi logic.


Alegerile parlamentare în Republica Moldova vor avea loc în acest an pe data de 24 februarie. Acest scrutin se va efectua în baza unui sistem mixt (proporţional şi majoritar) într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale. În circumscripţia naţională se aleg 50 de deputaţi în baza votului reprezentării proporţionale. În circumscripţiile uninominale se aleg 51 de deputaţi în baza votului majoritar, cîte unul de la fiecare circumscripţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?