Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova va participa la negocierile pentru constituirea unei Adunări Interparlamentare trilaterale

25 mai. 2018,, 16:11   Politică
2502 3

Republica Moldova va participa la negocierile pentru constituirea Adunării Interparlamentare a Radei Supreme a Ucrainei, Parlamentului Georgiei și Parlamentului Republicii Moldova. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost aprobat astăzi de Parlament, comunică MOLDPRES.

O delegație a Legislativului, condusă de speakerul Andrian Candu va efectua în zilele următoare o vizită în Georgia pentru a discuta aspecte legate de crearea şi funcționarea Adunării Interparlamentare. Lucrările de constituire a Adunării Parlamentare urmează să se desfășoare pe data de 9 iunie 2018, la Kiev. Parlamentarii din cele trei țări vor adopta și semna un manifest și Statutul de funcționare a Adunării Interparlamentare.

Adunarea Interparlamentară a Radei Supreme a Ucrainei, Parlamentului Georgiei și Parlamentului Republicii Moldova va reprezenta o instituție interparlamentară consultativă, constituită cu scopul de a aborda subiecte și proiecte de interes comun pentru cele trei țări. Obiectivul Adunării va fi discutarea provocărilor cu care se confruntă, transferul de bune practici în domeniul procesului legislativ, agrearea pozițiilor comune în materie de politică externă.

Ideea constituirii a fost expusă şi susţinută la Conferința interparlamentară de nivel înalt de la Chișinău, organizată, în parteneriat cu Consiliul Atlantic, la inițiativa președinților Parlamentelor Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?