X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Moldova va încheia cu Francia nou acord de cooperare în domeniul apărării

20 oct. 2023,, 12:11   Politică
2785 0

Republica Moldova va încheia cu Republica Franceză un nou acord de cooperare în domeniul apărării. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul pentru inițierea negocierilor în acest sens.

Inițiativa de încheiere a unui nou acord în domeniul apărării aparține Franței și a fost exprimată după desfășurarea la Chișinău a celui de-la doilea Summit al Comunității Politice Europene 2023.

De menționat că, în anul 1998, Ministerul Apărării al Republicii Moldova a încheiat cu Ministerul Apărării din Franța un acord în același domeniu. Totuși, în prezent, acesta nu acoperă tot spectrul de aspecte ale cooperării și, în context, se propune inițierea unui nou acord.

Noul acord are scopul de a stabili și a dezvolta o cooperate avantajoasă atît pentru Franța, cît și pentru Republica Moldova. Documentul va cuprinde colaborarea în domenii precum politica și planificarea apărării, reforma forțelor armate, schimburi de experiență etc. De asemenea, în baza noului acord, autoritățile vor elabora, în fiecare an, un plan de cooperare bilaterală, care va include detalii privind acțiunile și numărul de persoane implicate în desfășurarea acestora.

Acordul va fi încheiat pe o perioadă nedeterminată.

5
0
0
1
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?