Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Moldova va beneficia de expertiză în domeniul medicinei din partea Israelului

17 feb. 2022,, 16:15   Politică
2356 1

Cooperarea dintre Republica Moldova și Statul Israel în domeniul medicinei, organizarea programelor de schimb de experiență medicală, acordarea expertizei medicale din partea instituțiilor de profil din Statul Israel, precum și alte programe de cooperare bilaterale au fost discutate în cadrul întrevederii însărcinatului cu afaceri Alex Roitman cu Dr. Asher Salamon, directorul Departamentului Relații Internaționale a Ministerului Sănătății din Israel.

În debutul întrevederii, Alex Roitman a adus mulțumiri pentru organizarea unei vizite în Israel, pe parcursul săptămînii viitoare, a delegației constituite din 15 manageri de diferite nivele din cadrul instituțiilor medicale de urgență din Republica Moldova și programul laborios în cadrul căruia aceștia vor beneficia de expertiză din partea specialiștilor israelieni, informează Noi.md cu referire la realitatea.md.

La rîndul său, Dr. A.Salmon a menționat deschiderea Statului Israel în a împărtăși bunele practici în sfera medicală, precum și în acordarea asistenței necesare țării noastre pentru modernizarea serviciilor medicale.

„Interlocutorii au făcut un schimb de păreri privind situația epidemiologică din Republica Moldova și Statul Israel, procesul de vaccinare, măsurile aprobate pentru a opri răspîndirea COVID-19”.

Totodată, a fost subliniată deschiderea părților de a coopera în contracararea COVID-19 dar și aprofundarea colaborării în alte sfere ale medicinei. A fost reliefată buna coordonare dintre cele două țări în recunoașterea reciprocă a certificatelor de vaccinare împotriva COVID-19.

Mai mult de atît, conform informațiilor, a fost convenită continuarea contactelor pentru aprofundarea rapoartelor bilaterale moldo-israeliene în domeniul medical.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane în picioare şi interior

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?