Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Moldova va avea un Institut Diplomatic

24 oct. 2018,, 17:51   Politică
3241 0

Serviciul diplomatic al Republicii Moldova va fi fortificat prin instruirea și pregătirea continuă a diplomaților din țara noastră. Executivul a aprobat astăzi Regulamentul de activitate a Institutului Diplomatic, înființat la 11 iulie curent, pe lîngă Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Cursurile interactive și practice pentru angajații serviciului diplomatic vor fi susținute de formatori străini, diplomaţi din cadrul MAEIE și profesori universitari, care vor prezenta cele mai bune practici ale diplomaților din întreaga lume. Programele de instruire se vor desfășura în domenii precum: dreptul diplomatic şi consular, integrarea europeană, diplomaţia publică, protocolul diplomatic, diplomaţia economică şi mediul de afaceri, diplomaţia digitală, limbi străine.

Cursurile vor fi organizate inclusiv la distanţă, cu utilizarea metodologiilor didactice moderne. Beneficiarii instruirilor vor fi funcţionarii publici, inclusiv debutanți, din sistemul instituţiilor serviciului diplomatic, dar și cei detaşați în misiune diplomatică, alte categorii de persoane, care activează în cadrul instituţiilor administraţiei publice, precum și experţii din sectorul privat a căror activitate este direct legată de domeniul relaţiilor internaţionale vor putea studia la institut în bază de contract.

Institutul va fi responsabil pentru editarea şi publicarea materialelor didactice, dar și efectuarea unor studii de expertiza şi analiză în domeniul relaţiilor internaţionale.

Instituţii similare se regăsesc în mai multe ţări precum Romînia, Bulgaria, Estonia, Austria, Muntenegru, Croaţia și Serbia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?