COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldova și Ungaria vor semna un acord de colaborare strategică

Moldova și Ungaria vor semna un acord de colaborare strategică

Prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban, ar putea efectua o vizită în R.Moldova, în luna martie curent.

Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon în urma unei înterevederi cu ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului al Ungariei, Péter Szijjártó, care se află într-o vizită la Chișinău.

"Am exprimat gratitudine pentru menţinerea Moldovei în lista statelor prioritare pentru asistenţă a Ungariei, țară care a realizat în Republica Moldova peste 40 de proiecte în scopul promovării şi aprofundării cooperării economice şi politice.


Totodată, am pledat pentru dinamizarea schimburilor comerciale. După valoarea volumului schimburilor comerciale, Ungaria se situează pe locul 13 printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 1,42% în comerțul total al țării noastre.

În context, am menționat că actuala guvernare are o agendă ambițioasă de investiții în infrastructură și am încurajat agenții economici din Ungaria să participe în aceste proiecte.

Pe finalul întrevederii am salutat disponibilitatea prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban, de a efectua o vizită în Moldova în luna martie curent și am lansat inițiativa de a semna în cadrul acestei vizite un Acord de colaborare strategică dintre statele noastre", a declarat Igor Dodon.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load