X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Moldova și Ucraina își pot sincroniza acțiunile în procesul de integrare europeană. Opinie

4 sep. 2022,, 10:45   Politică
3141 0

Chișinăul și Kievul își pot uni forțele și sincroniza acțiunile în procesul de integrare europeană pentru a fi mai convingătoare la negocierile cu Bruxelles-ul. Aceasta este opinia ambasadorului Ucrainei în Moldova, Marko Șevcenko.

În cadrul emisiunii "În centrul atenției", el a spus că Kievul are un plan de acțiuni concret care trebuie implementat într-un anumit interval de timp. În același timp, potrivit acestuia, trebuie avut în vedere faptul că într-un stat care se află în război, implementarea reformelor planificate este mult mai dificilă, relatează publika.md

Marko Șevcenko a menționat că Ucraina și Republica Moldova au o agendă externă comună și ea are legătură cu intenția de a adera la Uniunea Europeană: "Unele lucruri sînt mult mai ușor de obținut la Bruxelles împreună, dar nu separat. Cred că la un moment dat vom ajunge cu siguranță la nevoia de a ne sincroniza eforturile, cel puțin în unele domenii".

Ambasadorul Ucrainei a comentat și declarațiile unor politicieni și experți precum că Moldova a primit statutul de țară candidat la aderarea la UE doar din cauza situației din regiune.

"Aș spune așa: datorită Ucrainei, au fost create condiții cînd cererile noastre au fost în general examinate. În ceea ce privește ”datorită Ucrainei sau nu”, aș spune în felul următor: Bruxelles-ul examinat cererile și el a considerat necesar și suficient să acorde statutul de candidat atît Ucrainei, cît și Republicii Moldova", a spus Șevcenko.


La 23 iunie, Consiliul European a acordat Republicii Moldova și Ucrainei statutul de țări candidate la aderarea la UE. Republica noastră trebuie să realizeze reforme în nouă domenii. În special, vorbim despre justiție și lupta împotriva corupției, precum și despre asigurarea respectării drepturilor omului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?