Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Moldova și România vor semna o foaie de parcurs. Ce prevede documentul

9 oct. 2019,, 13:10   Politică
2912 0

Ministra Afacerilor Externe a României, Ramona Mănescu, a efectuat astăzi o vizită în Republica Moldova, la invitația șefului diplomației moldovenești, Nicu Popescu.

În cadrul vizitei va fi semnată o foaie de parcurs comună prin care România va sprijini și mai multe proiecte în R. Moldova.

„Astăzi am continuat discuțiile inițiate în ultima perioada la București privind consolidarea parteneriatului strategic între România și R. Moldova. A existat un dialog constat între experții noștri și sîntem în măsură să semnăm foaia de parcurs care a fost discutată între toate ministerele și cuprinde cooperarea în domenii precum: educație, justiție, agricultură, economie etc. Vrem să sprijinim parcursul european al R. Moldova”, a spus Ramona Mănescu.

„Acest parteneriat strategic al nostru trebuie să accelereze dezvoltarea infrastructurii. Astăzi am discutat despre gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău. Proiect care va fortifica securitatea energetică a R.Moldova. Am discutat și necesitatea de a progresa în vederea construirii mai multor poduri peste Prut. Am discutat și despre necesitatea de a ajunge la un acord comun pentru eliminarea tarifelor de roaming”, a declarat Nicu Popescu.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), oficialul român va avea, de asemenea, o întrevedere cu prim-ministra Maia Sandu. Programul mai prevede vizitarea șantierului de construcții la branșamentul Ungheni-Chișinău al gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău și vizitarea Sălii cu Orgă.


Ulterior, delegațiile se vor deplasa spre culoarul de lucru – Lotul patru în comuna Grătiești pentru inspectarea lucrărilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?