X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova și Georgia intensifică cooperarea pentru reintegrarea țărilor

30 ian. 2023,, 16:30   Politică
2883 1

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare al Republicii Moldova, Oleg Serebrian, se află într-o vizită de lucru în Georgia, în cadrul căreia sa întîlnit deja cu ministrul de stat al reconcilierii și egalității civile al țării, Tea Akhvlediani.

Despre aceasta informează presa georgiană, menționînd că Oleg Serebrian și-a exprimat încrederea că vizita sa de lucru în Georgia va fi plină de evenimente și de succes.

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare a Moldovei speră că vizita sa va fi începutul unei noi cooperări bilaterale în procesele de reintegrare a Moldovei și Georgiei.

„Acum trebuie să ne coordonăm acțiunile pentru reintegrarea țărilor noastre și din punct de vedere al integrării în Uniunea Europeană. Aceasta este o perioadă foarte agitată pentru regiunea Mării Negre, care este legată de războiul din Ucraina. Mediul geopolitic din jurul regiunii Mării Negre s-a schimbat semnificativ, ceea ce, la rîndul său, a schimbat politica de soluționare a conflictelor atît în Georgia, cît și în Moldova.

Sînt sigur că voi avea două zile lucrătoare foarte consistente și de succes în Georgia. Sînt planificate discuții foarte interesante la nivel de parlament și guvern, voi avea întîlniri cu prim-ministrul Georgiei, miniștrii afacerilor externe și economiei. Direcția economică este și ea foarte importantă. De asemenea, voi avea o întîlnire cu reprezentanții societății civile care lucrează la procesul de reintegrare a țării. Sper ca această vizită să fie începutul unei noi cooperări bilaterale în procesul de reintegrare a țărilor noastre”, a spus viceprim-ministrul Republicii Moldova.

1
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?