X 
Preşedintele stiri: 3610

Moldova și Franța ar putea renegocia tarifele la roaming

14 mai. 2022,, 09:15   Politică
2413 0

În marja reuniunii ministeriale G7, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a discutat cu Jean-Yves Le Drian, ministrul pentru Europa și afaceri externe al Republicii Franceze despre recentele evoluții în regiune, urmare agresiunii militare a Federației Ruse în Ucraina, precum și impactul socio-economic asupra Republici Moldova.

În cadrul întrevederii, ministrul Nicu Popescu i-a mulțumit omologului francez pentru co–organizarea Platformei de sprijin a Republicii Moldova, desfășurată recent la Berlin, precum și pentru asistența oferită în luna martie de Republica Franceză pentru gestionarea crizei refugiaților, prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE, ce a constituit peste 40 de tone de material necesar acomodării refugiaților, precum și pentru decizia de a reloca 2500 refugiați.

„Am reiterat că țara noastră își dorește o cooperare mai aprofundată cu UE pentru a face față la situațiile de criză, a redresa economia națională și a moderniza comunitățile locale conform standardelor europene.” – a menționat șeful diplomației de la Chișinău.

Totodată, interlocutorii au realizat un schimb de opinii cu privire la avansarea cooperării bilaterale în domeniul atragerii investițiilor, digitalizării și eficientizării serviciului public, securității cibernetice, remarcînd rezultatele primelor contacte stabilite de instituțiile de resort din țara noastră cu cele din Franța. În context, părțile au agreat avansarea privind realizarea proiectului de renovare a liniei de cale ferată Chișinău-Ungheni, de către un consorțiu de companii franceze.

În beneficiul diasporei, șefii celor două diplomații au convenit intensificarea acțiunilor comune pentru încheiere unui acord bilateral privind reducerea tarifelor la roaming internațional.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий