X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova și China vor extinde sferele de cooperare

5 iun. 2023,, 16:15   Politică
2383 0

Moldova și China intenționează să extindă progresiv sferele de cooperare și să utilizeze potențialul larg de interacțiune de care dispune.

Despre acest lucru s-a discutat în cadrul unei întrevederi la Beijing, pe care delegația condusă de vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Batrîncha, a avut-o cu adjunctul președintelui Comitetului Permanent al Congresului Național al Poporului, Tie Ning.

În cadrul dialogului, Vlad Batrîncea a subliniat importanța consolidării dinamicii cooperării interparlamentare pentru armonizarea relațiilor bilaterale moldo-chineze, menționînd că rezultatele obținute au adus deja beneficii semnificative cetățenilor Republicii Moldova și economiei. „Moldova mereu a susținut și va continua să susțină principiul „o singură China”, a spus vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova.

S-a menționat că există un potențial înalt pentru dezvoltarea cooperării în domeniile educației, cercetării științifice și culturii. De asemenea, Vlad Batrîncea a remarcat avantajele majore pe care Moldova le poate avea de la participarea la inițiativa „O centură, un drum”.

La rîndul său, Tie Ning a salutat vizita delegației moldovenești în China, pronunțîndu-se pentru extinderea sferelor de cooperare dintre Moldova și China, apreciind drept strategică amplasarea țării noastre și potențialul larg de care dispune.


Totodată, doamna Tie Ning a susținut inițiativa creării în Moldova a Institutului Confucius, precum și alte inițiative în domeniul educațional, științific și cultural.

6
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?