Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Moldova regretă retragerea Republicii Belarus din Parteneriatul Estic

29 iun. 2021,, 17:45   Politică
3199 7

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Moldovei și-a exprimat regretul în legătură cu decizia autorităților din Belarus de a se retrage din programul Uniunii Europene Parteneriatul Estic.

Acest lucru a fost anunțat marți, 29 iunie, de Serviciul de presă al Ministerului.

„Decizia Republicii Belarus de a-și suspenda participarea la Parteneriatul Estic este una regretabilă. Parteneriatul Estic este în beneficiul cetățenilor noștri și s-a impus ca o bună platformă de cooperare. Un dialog incluziv cu respect deplin pentru valorile democratice și drepturile omului este cheia soluțiilor”, se arată într-un mesaj publicat pe contul Twitter al MAEIE al Republicii Moldova.

Despre suspendarea participării Minskului la Parteneriatul Estic s-a aflat ieri. Motivul acestei inițiative a fost introducerea sancțiunilor împotriva țării din partea Bruxelles-ului. Partea bielorusă își retrage, de asemenea, reprezentantul său permanent la UE pentru consultări.

În plus, Minskul va interzice intrarea în Belarus a reprezentanților structurilor europene și a persoanelor din țările UE care au contribuit la introducerea măsurilor restrictive împotriva republicii.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?