X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Moldova nu va face progrese în relațiile cu Ucraina atît timp cît nu va fi rezolvată problema Nistrului. Declarație

3 noi. 2021,, 12:30   Politică
2913 1

Moldova nu poate progresa în relațiile cu Ucraina atît timp cît problema Nistrului și furnizarea apei potabile țării noastre nu va fi soluționată.

Această opinie a fost exprimată de vice-președintele Parlamentului Republicii Moldova, Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, în cadrul emisiunii "Interviul Săptămânii" pe canalul Primul în Moldova, transmite Noi.md

"Din punctul nostru de vedere, în relațiile cu prietenii și vecinii noștri din Ucraina, în primul rînd, problema principală de pe agenda noastră este problema Nistrului, pe care se construiesc hidrocentrale care amenință sursa noastră principală de apă. Și mă îngrijorează cînd doamna Maia Sandu merge la Kiev, de ce nu ridică problema Nistrului, de ce nu ridică problemele noastre interne, care depind de partenerii ei ucraineni. Aici eu am întrebări. Iar Moldova în mod clar nu are ambiții geopolitice pentru a rezolva problemele cu caracter global. Președintele țării noastre ar trebui să se concentreze pe problemele interne, să caute modalități de a le rezolva, inclusiv al Nistrului. Atît timp cît nu va fi rezolvată problema Nistrului și asigurarea Republicii Moldova cu apă potabilă și, în acest caz, securitatea națională din acest punct de vedere, mi se pare că nu pot exista progrese în relațiile cu vecinii noștri, cu Ucraina", a spus Vlad Batrîncea.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?