COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6730

Moldova nu trebuie să ia exemplu de la Ucraina, dar trebuie să aibă propria agendă cu Rusia. Opinie

16 sep. 14:15   Politică
2005 11

Politicienii moldoveni nu trebuie să ia exemplu negativ de la Ucraina în relațiile de confruntare cu Rusia, dar trebuie să aibă propria agendă cu Federația Rusă și să negocieze cu Moscova acolo unde există interese moldovenești.

Această opinie a fost exprimată de fostul deputat din partea Partidului Socialiștilor, liderul Mișcării Naționale "Voievod", Nicolae Pascaru, într-un interviu acordat televiziunii Găgăuziei, relatează Noi.md.

El a menționat că Ucraina se află într-un conflict serios cu Rusia, iar Moldova ar putea fi atrasă acolo, avînd în vedere instabilitatea politicii regionale.

"Ucraina și-a pierdut întreaga agendă politică a acestor ani. Oricîte sancțiuni au fost impuse Moscovei, ea oricum a construit "Nord Stream", ocolind interesele Kyivului, care acum pierde miliarde de dolari. Moscova și Kyivul oricum vor ajunge la un acord într-un final. Și nu trebuie să-i ajutăm, nu trebuie nici să-i împiedicăm să ajungă la un acord, pentru că sînt țări care au o mare experiență de reconciliere", a subliniat Nicolae Pascaru.

"Să privim în istorie. Mazepa l-a trădat pe Petru cel Mare și apoi părțile s-au împăcat. În anii de după război, în Ucraina au existat aceiași oameni Bandera care au luptat în păduri după război timp de 10 ani. Dar părțile au ajuns la un acord și au dat Ucrainei și mai mult teritoriu, au dat Crimeea și au trăit cumva împreună, au construit nave spațiale, sateliți și cele mai mari avioane care au concurat cu Boeing. Și acum ei au fost puși la pămînt...", a declarat fostul deputat din partea Partidului Socialiștilor, liderul Mișcării Naționale "Voievod".


El a recunoscut că-l simpatizează pe Volodymyr Zelensky, dar nu ca politician, ci ca un actor foarte bun, ca artist.

"Îmi plac filmele sale, întregul său "Квартал 95". Dar ca politician, el... Unul dintre politologi a spus că KVN împotriva KGB este o mare diferență. Iar Moldova și politicienii săi nu trebuie să ia acest exemplu negativ al Ucrainei în relațiile sale de confruntare cu Rusia. Avem propria noastră agendă, trebuie să negociem acolo unde există interesele noastre, cu Moscova, unde putem negocia, cu Uniunea Europeană, cu Statele Unite, dar în beneficiul cetățenilor noștri, pentru că dacă nu vor exista negocieri serioase normale cu Rusia privind gazul în septembrie, ne putem trezi și vom vedea că serviciile comunale vor crește cu 50-100%. După aceasta va urma o creștere a prețurilor la alte bunuri și servicii și acest lucru va fi un dezastru pentru cetățeni", a spus Nicolae Pascaru.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽