Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova, la 29 de ani de independență: Cum s-au schimbat lucrurile în țară – Vox Populi

27 aug. 2020,, 11:00   Politică
2779 0

Chiar dacă 27 de august, ziua în care ne-am declarat independența, este un prilej de bucurie și mîndrie națională pentru cetățeni, la întrebarea despre cum s-a schimbat starea de lucruri în țară - mulți dintre ei cad pe gînduri.

Viața nu a devenit mai ușoară în acest răstimp și oamenii nu au ajuns să fie lipsiți de griji așa cum au visat, ne-au spus trecătorii, intervievați de Noi.md. Iată cum văd ei Moldova astăzi, la 29 de independență.

„Din păcate viața e mai rea, e lipsă totală de protecție socială, foarte mulți săraci, oameni fără case, bătrîni abadondați, din cauză emigrării în masă a tinerilor. Șomajul e o problemă, care înainte nu era în așa amploare înainte”, a relatat în doamnă.

„Mi-i greu să spun, pentru că nu pot compara cu ce a fost înainte, dar față de ale țări țara noastră lasă de dorit. Am călătorit în Europa și pot spune că acolo lucrurile stau altfel. Trebuie de schimbat mentalitatea oamenilor și apoi se va schmba și la noi în țară ceva”, a spus o tînără.

„Lucrurile s-au schimbat în rău, au furat tot ce s-a putut. Unde a ajuns economia noastră? La nivelul guvernării se întîmplă una și aceeași”.


“Puține s-au schimbat, ne mișcăm într-un ritm monoton. Sigur că ar trebui o schimbare, dar depinde de fiecare cetățean în parte. Nu trebuie să aștepăm ca conducerea să schimbe ceva, fiecare de la sine să înceapă și asta va fi un lucru bun”.

Mai multe opinii în reportajul video.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?