X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova își dorește stabilirea unui parteneriat energetic cu Norvegia

6 sep. 2022,, 13:51   Politică
2148 0

Republica Moldova își dorește stabilirea unui parteneriat energetic pe termen lung cu Norvegia.

Desprea aceasta scrie într-o postare pe pagina sa de facebook, ministrul afacerilor externe și intergrării europene, Nicu Popescu, notează Noi.md.

”Norvegia este un important producător de petrol și de gaze din Europa - cu o producție care contribuie în mod semnificativ la securitatea energetică a continentului nostru - și, în acest context, am avut o foarte bună discuție la Oslo cu ministrul norvegian al petrolului și energiei, Terje Aasland. Am mai vorbit despre necesitatea de coordonare și solidaritate pe care trebuie să o demonstrăm pentru depășirea situației de criză. Ne dorim să ne angajăm într-un dialog continuu privind stabilirea unui parteneriat energetic pe termen lung în beneficiul cetățenilor și economiei naționale”, a scris Popescu.

Reamintim că vicepremierul Nicu Popescu desfășoară în perioada 5 – 6 septembrie o vizită de lucru la Oslo. Este prima vizită din ultimii 5 ani a unui ministru de externe moldovean în capitala Norvegiei, iar agenda de lucru cuprinde consultări cu ministra afacerilor externe norvegiană Anniken Huitfeldt precum și întrevederi de lucru cu ministrul petrolului și energiei, Terje Aasland și reprezentanți ai companiilor private norvegiene din domeniul energiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?