Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Moldova, în centrul atenţiei presei internaţionale

12 iul. 2021,, 09:56   Politică
1888 0

Rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din ţara noastră sînt cap de afiș în presa internaţională.

Majoritatea publicațiilor menţionează că Moldova a ales să se îndrepte spre Vest, dar amintesc şi promisiunile date în cadrul campaniei electorale de către Partidul Acţiune şi Solidaritate, cel care a obţinut majoritatea voturilor cetăţenilor.

Jurnaliștii americani de la Washington Post scriu că victoria a fost obţinută de un partid care vrea relaţii mai strînse cu Uniunea Europeană. Publicația menţionează că PAS a promis să combată fenomenul corupţiei şi să scoată ţara din sărăcie.

Despre rezultatele scrutinului din ţara noastră a scris şi Al Jazeera, care menţionează că Maia Sandu a declanşat alegeri anticipate ca să-şi întărească poziţia împotriva forţelor pro-ruse. Jurnaliştii au adăugat că Moldova este divizată între cetăţeni care vor relaţii mai bune cu Uniunea Europeană şi cei care vor să fie mai apropiaţi de Rusia.

Iar Associated Press aminteşte că, anul trecut, Maia Sandu a cîştigat alegerile prezidenţiale, avîndu-l contracandidat pe Igor Dodon. Jurnaliştii citează o declaraţie făcută duminică de liderul socialiștilor, în care acesta spune că moldovenii trebuie să aleagă între pacea şi stabilitatea în ţară şi conflicte permanente şi haos.


Digi24 scrie că, din nou, lupta în alegeri s-a dat între pro-europeni și pro-ruși. Agenția de presă relatează pe larg despre felul în care s-a votat în ţară, în diasporă, dar şi ce categorie de vîrstă a fost mai prezentă la urnele de vot. Pe de altă parte, jurnaliştii din Rusia scriu sec doar procentajele obţinute de partidele care vor accede în viitorul Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?