Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova este un cordon sanitar pentru UE. Opinie

5 iul. 2021,, 15:45   Politică
2925 3

Pentru a înțelege cine sîntem acum și încotro ne îndreptăm, ar fi mai bine să ne considerăm drept o colonie Occidentală.

Această opinie a fost exprimată de jurnalistul Valeriu Reniță, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune" cu Elena Levițkaia-Pahomova, informează Noi.md.

"Am fost o colonie sovietică, recunosc, dar cel puțin această colonie avea o economie funcțională, iar oamenii se simțeau cel puțin, dacă nu toți fericiți, atunci erau foarte protejați social. A existat o dezvoltare, a protecție. Erau multe lucruri bune și avantaje. Acum sîntem o colonie ofilită, iar în noul parlament se grăbesc reprezentanții cinici și incompetenți ai partidelor de dreapta, care sînt reprezentanți ai metropolei. Cunoaștem această metropolă, îi cunoaștem pe acești comisari care vin aici, urmăresc. Da, s-ar părea că această idee este scandaloasă. "Cum așa, ei ne ajută, acești nene buni din occident...". Dar noi știm că fiecare stat sau fiecare uniune, cum ar fi Uniunea Europeană, are propriile interese. Adică ei nu vin aici degeaba, nu dau bani aici degeaba și să fie clar: au nevoie de noi ca cordon sanitar, ca fîșie de graniță, de unde pot urmări cine și cum se mișcă de la est la vest și invers", a spus Valeriu Reniță.

"Dar dacă e să vorbim despre faptul că Statele Unite ajută Moldova să lupte împotriva corupției, atunci de ce nu l-au reținut pe fostul lider al Partidului Democrat, oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc, ci dimpotrivă, l-au ascuns? Iată și răspunsul", a subliniat jurnalistul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?