X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova dezvoltă un parteneriat între Moldelectrica și omologii din Franța

14 sep. 2022,, 09:00   Politică
1903 1

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Cécile Couprie, director regional al Agenției Franceze pentru Dezvoltare.

”Am discutat implementarea accelerată a unor inițiative în sprijinul țării noastre pentru a putea să facem mai ușor față impactului războiului de agresiune rus asupra Ucrainei.

În noul context regional, cooperarea cu AFD în sectoarele feroviar și energetic şi obţinerea de rezultate concrete au devenit mai urgente. Dezvoltăm un parteneriat între Moldelectrica și omologii din Franța de la instituția RTE France (Réseau de Transport d'Électricité) în vederea fortificării rețelei de energie electrică de înaltă tensiune din Moldova la rețeaua europeană ENTSO-E, precum și un proiect pentru a identifica și prioritiza investițiile necesare în vederea îmbunătățirii sistemului feroviar național.

Dezvoltarea europeană înseamnă mobilizarea suportului partenerilor strategici în domenii prioritare și îmbunătățirea pe termen lung a infrastructurii țării noastre”, a scris Popescu într-o postare pe canalul său de telegram.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?