X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Moldova culege roadele pașilor politici negîndiți. Opinie

17 iun. 2021,, 12:30   Politică
4587 18

Moldova culege acum roadele pașilor politici nechibzuiți și poate ajunge sub control extern, la fel ca și România vecină după aderarea la Uniunea Europeană și NATO.

Această opinie a fost exprimată într-un interviu acordat portalului UNP de președintele Sindicatului angajaților din structurile de forță din Moldova, membru al Consiliului Republican al "Uniunii populare", colonelul în rezervă Iurie Ciofu, comentînd dresarea publicată în mass-media către Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

"Noi, ofițerii, înțelegem a ce miroase toată această românizare. Moldova a trecut prin aceeași etapă în 1992, cînd a izbucnit războiul din Transnistria. Da, a fost un război civil, să vorbim deschis despre asta. Dar de ce trebuie să pășim pe aceeași greblă în anul 2021? Ținem minte și "campania găgăuză" a naționaliștilor. Românizarea Moldovei este un curs spre război!", consideră președintele Sindicatului angajaților din structurile de forță.

"Totul s-a întîmplat de la independența noastră, cînd la baza drapelului național a fost adoptat drapelul României. Și cu fiecare an următor, astfel de simboluri pro-românești au devenit din ce în ce mai multe. Acum am ajuns la faptul că în școlile noastre se predă deja "Istoria României", iar limba de stat, moldovenească, se numește deja română. Eu sînt împotriva acestei stări de lucruri și colegii mei ofițeri și rudele", a spus Iurie Ciofu.

El și-a exprimat îndoielile cu privire la profesionalismul echipei Maiei Sandu, amintind la ce au dus anterior acțiunile și pașii curatorilor ei occidentali.


"Nu știm care sunt planurile curatorilor de peste ocean ai președintelui nostru, dar oamenii din Moldova le-au văzut deja adevărata față. Putem să ne amintim nu doar de conflictul transnistrean, ci și de evenimentele din 7 aprilie 2009, cînd au fost incendiate clădirile Parlamentului și Președinției. Iar toamna trecută ce s-a întîmplat - să ne amintim cum activiștii partidului pro-prezidențial PAS au blocat calea alegătorilor din Transnistria, i-au numit separatiști, au spart anvelopele mașinilor", a amintit colonelul în rezervă.

El a declarat că exemplul României în sine este foarte trist.

"Românii nu sînt stăpîni pe țara lor acum. Din 1994 pînă în 2003, pînă cînd țara a aderat la NATO, au fost liberi. Acum sînt sub control extern. Chiar vrem să ni se întîmple același lucru?", a declarat președintele Sindicatului angajaților din structurile de forță.

Marți, 15 iunie, ofițerii retrași și de rezervă ai organelor de forță și ale forțelor armate ale Republicii Moldova au transmis o scrisoare deschisă în adresa doamnei Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, în care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la situația acută socială, economică și politică internă, care, în opinia lor, poate duce la o destabilizare semnificativă a situației în țară și, de asemenea, a îndemnat-o, în calitate de șef al statului și garant al Constituției Republicii Moldova, să ofere răspunsuri la întrebările care îngrijorează pe majoritatea societății moldovenești.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?