X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Moldova consideră regretabile declarațiile viceministrului rus la Tiraspol

17 feb. 2022,, 07:33   Politică
3918 11

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) consideră regretabile declarațiile viceministrului afacerilor externe al Federației Ruse, Andrey Rudenko privind intențiile de a consolida capacitățile așa-numitului punct consular mobil de la Tiraspol care activează fără acordul autorităților moldovenești, notează IPN cu referire la un comunicat al Ministerului.

Potrivit documentului, MAEIE a luat notă de declarațiile făcute miercuri, 16 februarie 2022, la Tiraspol de către viceministrul afacerilor externe al Federației Ruse, Andrey Rudenko în cadrul ieșirii la presă.

„Tonalitatea și accentele mesajelor publice ale diplomatului rus trezesc o profundă dezamăgire. Abordările de astăzi ale viceministrului rus contrastează cu poziția oficială a Federației Ruse privind susținerea suveranității și integrității teritoriale a țării noastre. Ținem să reamintim părții ruse despre necesitatea conformării stricte cu rigorile Convențiilor de la Viena cu privire la relațiile diplomatice și relațiile consulare”, se mai spune în comunicat.

Andrei Rudenko, viceministrul afacerilor externe al Federației Ruse a efectuat o vizită la Chișinău în fruntea unei delegații care a participat la runda ordinară a consultărilor politice interministeriale moldo-ruse. Acesta a fost primit și de cătreviceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu. Diplomații au făcut un schimb de opinii pe marginea procesului de reglementare a conflictului transnistrean, fiind vocalizat interesul comun privind reluarea negocierilor în formatul „5+2”. De asemenea, a fost reiterată și poziția autorităților moldovenești cu privire la necesitatea reluării procesului de retragere a trupelor ruse și evacuarea / distrugerea munițiilor stocate la depozitul militar de la Cobasna.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?