COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldova are nevoie urgentă de redactarea și aprobarea Strategiei de dezvoltare - declarație

Moldova are nevoie urgentă de redactarea și aprobarea Strategiei de dezvoltare - declarație

Corneliu Popovici, consilier prezidențial în domeniul educației, culturii și cercetării, a declarat, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Agenția Informațională de Stat Moldpres, că Republica Moldova are nevoie urgentă de redactarea, aprobarea și promulgarea Strategiei de dezvoltare 2020-2030.

Potrivit lui, documentul, care nu a fost promulgat de către președintele Dodon, va fi revizuit de actuala guvernare și va ține cont de necesitățile și prioritățile stringente ale statului moldovean. "Semnarea documentului de colaborare politică dintre Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Blocul politic ACUM reconfirmă susținerea acordată de socialiștii moldoveni programului de activitate a Guvernului Sandu. Un document politic important care asigură stabilitate politică pentru viitor", a spus Popovici.

Consilierul prezidențial a afirmat că acest acord de colaborare nu duce la omogenizarea culturii politice a partidelor semnatare. "O cultură politică omogenă poate exista doar în state totalitare. Cu cît cultura politică este mai diversă, cu cît mai multe idei politice circulă în societate, cu atît ea este mai democrată și mai creativă - cazul Republicii Moldova", a explicat Corneliu Popovici.


Potrivit oficialului moldovean, semnarea acordului dintre PSRM și Blocul politic ACUM a demonstrat că aceste formațiuni politice sînt conștiente de interesul național al Republicii Moldova, restartarea democrației și deschiderea unor noi perspective de dezvoltare pentru statul moldovean.

Înțelegerea politică dintre Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Blocul politic ACUM (Partidul Acțiune și Solidaritate/Partidul Platforma Demnitate și Adevăr) a fost semnată pe data de 16 septembrie 2019 și conține obiective tranzitorii pentru Guvernul, Președinția și Parlamentul Republicii Moldova.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load