X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

Moldova a stabilit relații diplomatice cu Camerun

28 mar. 2019,, 14:30   Politică
1845 0

Republica Moldova a stabilit relații diplomatice cu Camerun, transmite Noi.md.

După cum a anunțat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al țărilor noastre, Protocolul cu privire la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Republica Camerun a fost semnat la sediul Organizației Națiunilor Unite de către reprezentanţii permanenţi ai celor două state pe lîngă ONU, ambasadorii Victor Moraru și Tommo Monthe.

Cu acest prilej, Victor Moraru și Tommo Monthe au avut un schimb de opinii asupra modalităților de dezvoltare a relațiilor bilaterale, precum și intensificării cooperării moldo-cameruneze în cadrul ONU.

În acest context, cei doi oficiali au evidențiat imperativul conjugării eforturilor în vederea asigurării respectului deplin pentru Carta ONU și pentru principiile fundamentale ale dreptului internațional, în particular a suveranității, integrității teritoriale, independenței și neintervenția în afacerile interne.

După ceremonia de semnare a Protocolului, reprezentanţii permanenţi ai celor două țări au adresat o scrisoare comună Secretarului General al Organizației Națiunilor Unite în vederea informării statelor-membre ale ONU asupra stabilirii relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Camerun.


Republica Moldova are stabilite relații diplomatice cu 143 de state ale lumii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий