Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moldova a reamintit la ONU cererea privind retragerea trupelor străine

1 noi. 2018,, 11:41   Politică
2541 4

Reprezentantul permanent al Republicii Moldova pe lîngă ONU, Victor Moraru, a informat Adunarea Generală a ONU (Comisia I) că prezența militară străină și situația specifică din regiunea transnistreană nu permit Republicii Moldova să implementeze în partea de est a țării prevederile acordurilor internaționale din domeniul armelor convenționale la care țara noastră este parte-contractantă.

Ambasadorul a reamintit că, deși staționate pe teritoriul suveran al Republicii Moldova, depozitele de armamente din raioanele de est nu se află sub jurisdicția sau controlul său, iar Guvernul și Misiunea OSCE din Moldova nu dispun de accesul necesar pentru a evalua conținutul depozitelor, starea armamentelor și transferurile de arme și muniții.

Victor Moraru a reamintit necesitatea retragerii forțelor militare și armamentelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova conform rezoluției Adunării Generale. Oficialului moldovean a apelat, totodată, la statele membre ale ONU să întreprindă acțiuni pentru a reduce și elimina atît stocurile de armament, cît și transferurile ilegale de arme convenționale care sînt prezente și se atestă în teritoriile necontrolate temporar de guvernele centrale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?