Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Moldova a primit 5 milioane de euro din 695 de milioane de euro de asistență financiară promisă de parteneri

25 iun. 14:56   Politică
1976

Deocamdată, 5 milioane de euro au venit în Moldova de la partenerii europeni pentru asistență în depășirea crizei refugiaților, a spus președintele Maia Sandu.

Platforma de Sprijin pentru Moldova a strîns 695 de milioane de euro în aprilie de la 36 de țări donatoare și nouă organizații internaționale. Banii sunt direcționați pentru a oferi asistență în managementul crizei refugiaților, rezolvarea problemelor din sectorul energetic și implementarea reformelor.

„Acești bani nu au ajuns încă în țară, am primit mai puțin de cinci milioane de euro, care au fost virati într-un cont deschis al Ministerului de Finanțe pentru a putea face față crizei refugiaților. Există o promisiune de asistență macrofinanciară din partea UE, dar acești bani nu au ajuns încă”, a declarat Sandu pentru Prime TV.

Ea se așteaptă ca banii să vină în a doua jumătate a anului.

Președintele a spus că România a promis să transfere 10 milioane de euro, dar „problemele tehnice” sunt încă în curs de rezolvare.


Platforma de Sprijin pentru Moldova a fost creată de Germania, România și Franța. cele trei țări au anunțat-o la o conferință la Berlin, în aprilie. Donatorii promit că vor oferi Moldovei granturi, împrumuturi și ajutor umanitar.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав