X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moldova a preluat președinția Rețelei Balcanice a agențiilor de administrare a bunurilor infracționale indisponibilizate

21 sep. 2023,, 21:24   Politică
2048 0

Pentru prima dată, Adunarea Generală Anuală 2023 a Rețelei Balcanice a agențiilor de administrare a bunurilor infracționale indisponibilizate (BAMIN) se întrunește sub președinția Republicii Moldova.

Este o premieră cînd o țară din afara spațiului balcanic preia președinția acestei structuri internaționale.

Prezentă la Adunarea Generală Anuală 2023, ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a vorbit despre necesitatea combaterii corupției – un angajament al Republicii Moldova, asumat odată cu obținerea statutului de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. „Combaterea corupției este o prioritate a actualei guvernări. Ministerul Justiției întreprinde toate acțiunile necesare pentru ca mecanismele de confiscare și recuperare a bunurilor obținute ilegal să fie recuperate și întoarse statului și cetățenilor Republicii Moldova”, a menționat Veronica Mihailov-Moraru.

În contextul evenimentului de deschidere la care a participat, ministra Justiției a susținut o conferință de presă. „Este de apreciat că Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a reușit să se integreze în comunitatea internațională, prin prisma intensficării acțiunilor de cooperare și preluarea președinției BAMIN în 2023. Este este o onoare pentru Republica Moldova și se conturează premisele pentru consolidarea capacităților instituționale, precum și preluarea celor mai bune practici de la statele din cadrul acestei rețele pe segmentul de recuperare a bunurilor infracționale”, a subliniat Veronica Mihailov-Moraru.

Combaterea corupției și adoptarea unui pachet legislativ performant în acest sens, care ar include consacrarea unor mecanisme eficiente de confiscare, de urmărire și de recuperare a bunurilor infracționale, sînt acțiuni prioritare pentru actualul Guvern, inclusiv în contextul îndeplinirii condiționalităților din cadrul Planului de acțiuni pentru implementarea măsurilor propuse de către Comisia Europeană în Avizul său privind cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?