X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Mogherini: UE va monitoriza îndeaproape Moldova după alegeri

19 mar. 2019,, 10:12   Politică
2479 2

Uniunea Europeană va monitoriza îndeaproape situaţia din Moldova după alegeri, va urmări modalitatea de formare a Guvernului și programul pe care acesta îl va implementa.

Acest lucru a fost anunțat de Înaltul Reprezentant al UE, Federica Mogherini, în cadrul unei conferințe de presă de la Bruxelles, în urma reuniunii Consiliului de Miniștri al UE pentru afaceri externe, notează Noi.md.

Ea a menționat că miniștrii au analizat situația din Moldova după alegerile parlamentare din 24 februarie și au apreciat starea de fapt, respectînd pe deplin procesele politice din republică și, în același timp, fiind dispuşi să susţină programul de reforme, statul de drept și perspectivele democratice în Moldova.

Federica Mogherini a subliniat că miniștrii și-au exprimat o anumită îngrijorare și au convenit că vor monitoriza îndeaproape procesul de formare a Guvernului și programul pe care acesta îl va pune în realizare.

„Noi nu trebuie să ne angajăm în discuții privind formarea de careva coaliţii şi formarea Guvernului, însă ar trebui să rămînem vigilenți cu privire la situația statului de drept și, mai presus de toate, să punem în aplicare agenda Acordului de asociere între UE şi Moldova, care pentru noi este un partener cheie în Parteneriatul Estic. Și așteptăm cu nerăbdare să-i sărbătorim cea de-a zecea aniversare împreună cu partenerii noștri din Est, aici, în luna mai", a declarat Înaltul Reprezentant al UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?