Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Modificările la Codul civil, votate în lectură finală

15 noi. 2018,, 15:40   Politică
5252 1

Noua redacție a Codului Civil va intra în vigoare la 1 martie 2019. Parlamentul a votat, în ședința de astăzi, proiectul legii cu privire la modernizarea Codului Civil în lectură finală, notează Noi.md.

Proiectul prevede că va fi instituită Cartea a 4 – Moștenirea, care va cuprinde dispoziții tradiționale de divizare a moștenirii în cea legală și testamentară, de determinare a capacității succesorale, precum și a nedemnității de a moșteni. La fel, va fi reglementată competența în materie de moștenire, statutul juridic al moștenitorului, custodia masei succesorale etc.

Vor fi incluse și norme cu referire la protecția consumatorului. O altă noutate sînt prevederile detaliate cu privire la statutul și regimul juridic al administratorilor. Au fost completate și modificate multe obligații, inclusiv cele din contractul de investiții în construcții.

Potrivit autorilor, pentru elaborarea noului proiect de modernizare a Codului Civil a fost creat un grup de lucru care și-a desfășurat activitatea pe parcursul a circa patru ani, în cadrul a peste 70 de ședințe.

Proiectul a fost votat, în lectură finală, de 56 de deputați din cei prezenți la ședință.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?