X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Modificări în componența Consiliului Societății Civile pe lîngă președinte (DOC)

30 oct. 2019,, 13:50   Politică
5339 0

Președinții a două comisii din cadrul Consiliului Societății civile de pe lîngă președinte au fost înlocuiți.

Conform celei mai recente hotărîri publicate în Monitorul Oficial, Comisia pentru susținerea diasporei este în prezent condusă de jurnalista Svetlana Lisogor Vergis, care a înlocuit-o pe Cătălina Grîu în această poziție.

Din componența Comisiei pentru susținerea diasporei mai fac parte: Olga Cebotari, Ludmila Ivanova Tossounian, Olga Osadcii, Ludmila Posilețcaia, Lidia Selezeni, Gheorghe Tofan, Carolina Vetrova.

Totodată, șefia Comisiei pentru veteranii Forţelor Armate, ai organelor de drept și participanţii la conflictele militare a fost preluată de Ghenadie Condratenco, general-maior în rezervă, copreședinte al Asociației Obștești „Uniunea Ofițerilor din R.Moldova”. Acesta a fost numit în locul lui Victor Gaiciuc, care a devenit consilier prezidențial în domeniul apărării.

Consiliul Societății Civile pe lîngă președinte este format din 14 comisii de profil: Comisia pentru integritate și expertiză juridică; Comisia pentru constituționalitate și drepturile omului; Comisia pentru mass-media și comunicare; Comisia pentru susținerea diasporei; Comisia pentru sănătate; Comisia pentru tineret; Comisia pentru sport și turism; Comisia pentru protecția socială, ocrotirea familiei, mamei și copilului; Comisia pentru consolidarea statalității și reintegrarea țării; Comisia pentru relații interetnice; Comisia pentru culte și patrimoniu cultural; Comisia pentru veteranii Forţelor Armate; Comisia pentru problemele populației legate de demografie și migrație.


Componența integrală a comisiilor poate fi accesată documentul atașat.

Consiliul Societății Civile pe lîngă președinte a fost instituit în 2017 și este condus de Igor Dodon, secretar fiind Nicolae Posturusu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?