X 
Criza energetică stiri: 1711
Cutremure stiri: 386
Eurovision stiri: 419

Modalitățile de fortificare a cooperării moldo-kazahe discutate la Astana

1 noi. 2022,, 11:30   Politică
1203 0

O delegație a Republicii Moldova condusă de către secretarul de stat Ruslan Bolbocean a efectuat o vizită de lucru în Republica Kazahstan.

Din componența delegației a făcut parte și secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Constantin Borosan. Vizita a avut loc în contextul înțelegerilor convenite de către președinții Republicii Moldova și Republicii Kazahstan în cadrul întrevederii recente desfășurate în marja Adunării Generale a ONU.

Programul vizitei a inclus o serie de întîlniri cu oficialii kazahi, inclusiv cu viceministrul afacerilor externe Yermukhambet Konuspayev, viceministrul pentru energie Asset Magauov, viceministrul industriei și dezvoltării infrastructurii Marat Karabayev, viceministra comerțului și integrării Zhanel Kushukova. Discuțiile purtate au vizat subiectele actuale de pe agenda moldo-kazahă, părțile confirmînd interesul reciproc pentru dezvoltarea continuă a relațiilor bilaterale, atît în domeniile tradiționale de cooperare, cît și în cele de perspectivă.

Întîlnirea cu viceministrul de externe Yermukhambet Konuspayev s-au axat pe promovarea continuă a dialogului bilateral la nivel înalt și interinstituțional. Discutînd despre contactele pe linia ministerelor de externe, interlocutorii au convenit asupra organizării în perioada următoare a unei runde noi de consultări politice la nivel de secretar de stat / viceministru.

În cadrul întrevederilor cu Viceministrul Energeticii Asset Magauov și cu viceministrul industriei și dezvoltării infrastructurii Marat Karabayev au fost examinate perspectivele colaborării în domeniul energeticii, în special în contextul eforturilor autorităților moldovenești de diversificare a surselor de aprovizionare a țării noastre cu resurse energetice - păcură și cărbune.


Importanța valorificării pe deplin a potențialului existent de intensificare a schimburilor comerciale între cele două țări a fost menționată în cadrul întîlnirii cu viceministra comerțului și integrării Zhanel Kushukova. În acest context, oficialii au convenit asupra demarării acțiunilor comune în vederea pregătirii următoarei ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-kazahe de cooperare comercial-economică, precum și a unui forum bilateral al oamenilor de afaceri.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий