Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Misiunea IRI, despre cît de corect s-au desfăşurat alegerile de ieri

25 feb. 2019,, 16:41   Politică
2712 1

Misiunea de Observare a Alegerilor a Institutului Republican Internațional (IRI) a prezentat raportul preliminar de observare a alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019.

„Observatorii IRI se vor afla în Moldova pînă pe 26 martie curent, pentru a asista la toate procedurile post-electorale”, a menționat șeful Misiunii, congresmanul american, James T. Kolbe.

Oficialul a spus că alegerile parlamentare au fost un pas înainte care a consolidat încrederea oamenilor în autoritățile electorale. „Alegerile au avut loc pașnic, fără mari iregularități. sîntem impresionați de cum au fost instruiți membrii secțiilor de votare și maniera profesionistă în care s-au comportat ieri. Alegerile s-au desfășurat fără mari abateri de la procedurile scrise”, a spus Kolbe.

Totodată, IRI îndeamnă autoritățile Republicii Moldova să consolideze, în continuare, încrederea cetățenilor în instituțiile publice. „Acum că procesul electoral e aproape complet, după ce vor fi toate procedurile legale, urmează lucrul cel mai greu – crearea unui Guvern. Dar pînă acolo, instanțele trebuie să valideze alegerile și aceasta e o etapă importantă pentru consolidarea încrederii cetățenilor în instituții. În acest context, experții noștri pe termen lung vor monitoriza toate ședințele de judecată, pentru a se convinge că totul decurge în mod democratic”, a menționat Stephen Nix, directorul regional al IRI pentru Eurasia.

De menționat că, raportul final privind alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 desfășurate în Republica Moldova va fi prezentat pe finalul lunii martie curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?