Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Mișcarea unionistă care se pronunţă pentru unirea RM cu România s-a dezumflat (VIDEO)

2 apr. 2019,, 08:50   Politică
7223 7

Unionismul reprezintă un curent expirat pentru Republica Moldova, care, în prezent, nu prezintă niciun pericol.

De această părere este consilierul prezidenţial în domeniul educaţiei, culturii şi cercetării, Corneliu Popovici, idee ce a fost exprimată şi în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune.

„Alegerile parlamentare din februarie au demonstrat că mişcarea care se pronunţă pentru unirea RM cu România s-a dezumflat. Nu mai există în RM şi nu mai prezintă nici un pericol şi acest lucru s-a întîmplat din cauza lipsei de organizare. Nu este un lider, nu este un mesaj clar, nu există careva structuri, nu există careva pîrghii şi această mişcare a dispărut, nu mai există şi ceea ce fac tineriii este o manifestare romantică”, a declarat Corneliu Popovici.

Consilierul prezidenţial a încercat să transmită un mesaj clar celor care încă mai continuă să promoveze această mişcare în mare parte uitată.

„Voi aţi pierdut acest electorat prin anumite maşinaţii ale anumitor forţe politice care acum se află în Parlament. L-aţi pierdut din cauza a două cauze principale: lipsa unui mesaj clar şi aţi pierdut pentru că cei care se bat cu pumnul în piept că sînt reprezentanţi ai acestui curent au devenit unionişti de profesie. Ei trăiesc pe contul respectiv şi ei se tem foarte tare de această unire, pentru că dacă s-ar fi produs această unire, oamenii rămîn fără bani”, a adăugat Popovici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?